100. מכתב אל צפורה שרתוק, ירושלים - לאחר ביקור במדבר - קהיר, 2/4/1942
שם הספר  מאבק מדיני א'
שם הפרק  100. מכתב אל צפורה שרתוק, ירושלים - לאחר ביקור במדבר - קהיר, 2/4/1942

100

מכתב אל צפורה שרתוק, ירושלים[1]

קהיר, 2/4/1942

לאחר ביקור במדבר

 

 

חזרתי הערב מנסיעה רבת הרפתקאות ומייגעת מאין כמוה.[2] ערכתי ״סדר״ עם פלוגת החפרים 609 בלב המדבר. עכשיו על הפרק ראיון עם המצביא שלא היה כאן כל השבוע ואך זה חזר.[3] אקווה שלא יעכבני, אך יקשה עלי לנסוע מבלי לראותו, כי סוף סוף זה העיקר. מייד אחרי האסון הנורא של דליה הורביץ[4] החלטתי שלא אשוב עם ללה[5] ברכבת. מאז קרה אסון שני - באותה רכבת, באותו מקום ובאותו אופן. לכן הזמנתי הנה את דוד,[6] אם רק אפשר - עם קובי.[7] ללה נהנית כאן מהחיים במידה שאין למעלה הימנה והכל נהנים ממנה. אמרי להרי-משה[8] ולאליהו [גולומב] כי הרעיון שלי ושל אהרון[9] בדבר מְרַכֵּז[10] נתאשר כאן אישור גמור וביצועו תלוי רק באישור מלונדון אשר ודאי לא יאחר לבוא, אלא בהשפעת ממ'[שלת] א״י הוחלט למנות אנגלי ולא משלנו. נאבקתי קשה בעניין זה ולא עלתה בידי. הוצע לי להציע מועמד... אנגלי. כל עניין נסיעתי לד״א [דרום-אפריקה] נתבלבל לרגל ועידת ההסתדרות.[11] הנחת אליעזר [קפלן] שנסיעתי ניתנה להידחות הפליאתני. כסבור הייתי, או שאני נוסע - ואז בזמן - או שאיני נוסע כלל. חוששני לסיבוך. מכל מקום, כיוון שתאריך נסיעתי סתום עכשיו, לא ניגשתי כלל לטפל בהשגת מקום.

עיני נעצמות וכולי מטולטל - אם בנסיעת שעות על שעות במכונית משא בתוהו לא דרך ברחבי המדבר או בטיסה במטוסנו הזעיר בתוך סערה בלתי פוסקת. 

מ.

 הערות:


[1] הנמען לא צוין, אך תוכנו מלמד כי נכתב לצפורה שרת.

[2] מ״ש יצא למצרים ב-27/3/1946 וחזר ב-8/4/1946.

[3] גנרל אוקינלק.

[4] בתם של פנינה לבונטין, בוגרת המחזור הראשון של גימנסיה ״הרצליה״, ושל אבינועם הורביץ, שמאז 1922 התגוררו באלכסנדריה. ב-1942, במסע השנתי של המשפחה לחוג את הפסח בחוג המשפחה בת״א, אירעה התנגשות רכבות בה נהרגה דליה.

[5] יעל, בתו של מ״ש, אז בת שתים-עשרה, התלוותה לאביה במסעו לקהיר ברכבת. בקהיר התארחה בבית בלה ויעקב וייסמן, מראשי הקהילה בבירה.

[6] דוד בַּקְס, נהגו במכונית הממ״ד, שעמדה לרשותו של מ״ש.

[7] יעקב, בנו של מ״ש, אז בן חמש-עשרה, התלווה אל דוד בקס במסעו במכונית לקהיר דרך סיני.

[8] עובדי הממ״ד הרי ביילין ומשה יובל.

[9] כנראה מייג׳ור וולסלי אהרון, מפקד יחידת הובלה 178.

[10] קצין קישור בין המפקדה הבריטית הראשית בקהיר והיחידות הא״ייות המשרתות במצרים ובמדבר המערבי.

[11] ועידת ההסתדרות החמישית התכנסה ב-19-23/4/1942.

 

העתקת קישור