שליחות ידידותית לקנדה
שם הספר  דבר דבור 1952
שם הפרק  שליחות ידידותית לקנדה
כותרת משנה  משה שרת במסיבת עיתונאים, מונטריאול

52 | משה שרת במסיבת עיתונאים, מונטריאול[1] (אנגלית)                              24.6.1952

שליחות ידידותית לקנדה

באתי לקנדה בשליחות ידידותית אל ממשלת קנדה ואל הקהילה היהודית הקנדית. אני מקווה שיעלה בידי להיוועד עם המושל הכללי[2] ועם ראש הממשלה, ולשוחח עם שר החוץ על נושאים מדיניים העומדים ברומו של עולמנו. ביקורי אינו אלא חוליה בשלשלת פגישותי עם נציגים רמי מעלה של הדומיניון הקנדי הגדול, שרובן התנהלו במסגרת מוסדות האו״ם, שם שוב ושוב מצאנו את עצמנו שותפים לאותה דרך בחתירתנו למימוש אותן מטרות.

ממשלת ישראל ותושביה זוכרים בגאווה ובהכרת תודה את ההבנה והאהדה שהפגינו מדינאי קנדה כלפי מדינת ישראל במהלך רבים מן הצמתים הגורליים שידעה ישראל במאבקיה. עמנו מבורך בזיכרון ארוך. הוא לעולם לא ישכח את התמיכה שזכתה בה ישראל מידי אומה כלשהי. ענייננו בחיזוק יחסינו הידידותיים עם קנדה נובע גם מבטחוננו כי במהלך מאמצינו הנועזים לבנות ולבסס את מדינתנו נוכל ללמוד רבות מניסיונכם החלוצי, מהישגי פיתוח ארצכם ומן ההישגים החברתייים והכלכליים של הדמוקרטיה הנאורה שלכם.

להשלמת משימותינו אנו זקוקים לעזרה ולהדרכה מידי דמוקרטיות ותיקות יותר, מבוססות יותר ומפותחות יותר. אנו זקוקים לסיוע חומרי ומוסרי גם מידי אחינו היהודים ברחבי עולם. בדומה לכל יהודי המדינות החופשיות, כן גם יהודי קנדה נקראים להושיט יד מסייעת למאמצינו להתגבר על פגעי מאות שנות הזנחה בארץ אבותינו, להחיות את שממותיה ולבצר את מצבם הכלכלי של אחים שחזרו לביתם מקץ אלפי שנות נדודים.

המטרה שלהגשמתה מבוקשת עזרתם הנדיבה ומרחיקת הראות של יהודי קנדה היא לבנות את ישראל כמדינה הנושאת את דגל הדמוקרטיה באחת מן השעות הגורליות שבהן נתון העולם, ולסייע לה להרים את תרומתה הצנועה, אך הייחודית, לעולם התרבות והקידמה.




[1] מסמכי משרד החוץ (אמ"י).

[2] בזמן זה קנדה היתה עדיין אחד הדומיניונים הבריטיים, מדינה עצמאית במסגרת חבר העמים הבריטי, המכירה, במלך/מלכת בריטניה, כראש המדינה. תוארו של שגריר בריטניה בקנדה היה ״מושל כללי״ (Governor general).

העתקת קישור