מכתב 29 - משה יקירי - 19.7.1946
שם הספר  מאסר עם ניר ועיפרון
שם הפרק  מכתב 29 - משה יקירי - 19.7.1946
כותרת משנה  יום ו', בבוקר

 

                                                                                                   יום ו',  19.7.1946,  בבוקר

משה יקירי,

 

אתמול שוב ביליתי את רוב היום בהדסה.

לראובן כתבתי. אמש בשעה מאוחרת הייתי אצל גולדי ושם מצאתי את רחל ויצחק בן-צבי.[1] בשעה מוקדמת בערב היה יצחק אצלי, אך לא מצאני בבית כי חזרתי מהדסה בשעה 9.30. שמעתי ממנו את הדברים הידועים, אך בכל זאת הייתה זו דרישת שלום חיה.[2] גם מזכירו של הרב[3] חיפש אותי ולא מצאני. מגולדי לא שמעתי דבר על אפשרות ביקורה אצלכם. לא שמעתי ולא שאלתי. בשובי הביתה דיברתי טלפונית עם ברכה ואלה דבריה לדוד: עניין הרישיון שלה לבקר אצלכם לא התממש עדיין. הטלפון המסתורי, שממנו למדה אסתר[4] כי לברכה מוכן הרישיון, לא היה לו שום המשך. ברכה חקרה ודרשה ולא העלתה דבר.

אבן-זוהר לקח על עצמו לטפל בדבר.

 

[אין חתימה]


[1] יצחק בן-צבי (1884- 1963). נשיא הוועד הלאומי. לימים נשיא ישראל השני. רעייתו - רחל ינאית, אז מנהלת משק הפועלות וחוות הלימוד לנערות שליד תלפיות.

[2] "הרב הראשי עוזיאל בלוויית מר י' בן-צבי, נשיא הוועד הלאומי, ביקרו אתמול במחנה העצורים ברפיח והפצירו בעצורים להפסיק את שביתת הרעב"; "לפי הוראות המוסדות הלאומיים העליונים, הווה"פ של הסת' העובדים והרבנות הראשית לא"י, שנמסרו בידי י' בן-צבי, ג' מאירסון, י' שפרינצק והרב הראשי ב"צ חי עוזיאל, החליטו עצורי רפיח להפסיק את שביתת הרעב שלהם עם גמר השבתון של היישוב אמש ב-12. עם קבלת הידיעה על הפסקת השביתה ברפיח, החליטו גם שובתי לטרון להפסיק את שביתתם בחצות" ("הארץ", 18.7.1946). "עייפה נפשנו למבקרים! ב"צ, ראל"צ, הרב ג-ן ושמחה" (מ"ש לזאב שרף, 18.7.1946).

[3] הרב יעקב גולדמן, מזכירו של הרב הרצוג.

[4] אסתר הכהן (לימים נרקיס) - בתם הבכירה של רות ודוד הכהן.

 

העתקת קישור